Frakt kr 129,- når du handler for under kr 1000,-. Fri frakt over kr 1000,- Fri retur.

Gå til Blatchford Norge

 

Hallufix Bunion Aid Splint


Hva er Hallufix®?
Hallufix® er blitt utviklet av forskere og ortopeder for smertelindring og korreksjon av feilstilling av stortåen(Bunion pain, medisinsk termologi: Hallux Valgus). Det er en dynamisk dag- og nattortose som korrigerer feilstillingen av tåen, beskytter og minsker smerten i leddet og støtter hele foten ved gange. Ortosen er lett å sette på og kan brukes både på høyre og venstre side. 

Fordeler med Hallufix: Til forskjell fra de tradisjonelle Hallux Valgus-ortosene kan Hallufix brukes både om natten og ved vektbærende aktiviteter (gåing). Siden det er et integrert ledd ved stortåleddet, bevares den naturlige fleksibiliteten. En annen fordel er det flate designet som medfører både beskyttelse og korreksjon av foten som er påvirket av Hallux Valgus. Utførelsen gjør at den kan brukes i de fleste fornuftige sko (brede sko med liten eller ingen hæl).

Image

Image

Image

Hva er Hallux Valgus?

Innen ortopedi blir Hallux Valgus (“bunion“, “bunion pain“) sett på som en av de mest vanlige, spesielt blant kvinner, fotdeformiteter (i Tyskland er det registrert rundt 10 milioner mennesker med denne problemstillingen).

Stortåen beveger seg utover og hovedleddet (metatarsal leddet) kommer ut på innsiden av foten. Til å begynne er det som regel et kosmetisk problem, om noe. Etter hvert kan det kosmetiske gå over til ubehag og smerter som kommer og går i intensitet. Inflammasjon og hevelser av stortåleddet (metatarsal capitulum), feilaktig belastning blir som regel etterfulgt av artrose som medfører sammenhengende smerter med høy intensitet. 

 

Personer som har problemer med Hallux Valgus vil som regel bli behandlet koservativt (splinter: Hallufix eller fysioterapi) eller ved operasjon, avhengig av hvor store problemer en har. Det anbefales å bruke skotøy med lav hæl og bred lest.

 


Hvilke typer Hallux Valgus finnes det?

Hallux Valgus kan klassifiseres i 4 grader basert på alvorlighetsgrad:
Grad 4
Feilstilling av tå mindre enn 20 grader. Ingen symptomer. Hallufix® kan brukes i denne fasen som forebyggende.
 
 ImageGrad 3

Feilstilling mellom 20 og 30 grader. Smerter som kommer og går. Det er som oftest i denne fasen Hallufix® ortosen blir brukt.


Image

Grad 2
Feilstilling mellom 30 og 50 grader. Konstant smerte. 
Kan virke innskrenkede på daglige aktiviteter. Markert feilstilling! Hallufix® kan bli brukt passivt for å korrigere Hallux Valgus vinkelen opp til 15 grader.


Image

Grad 1
Den største feilstillingen med en vinkel på over 50 grader og medførende smertefull tilstand som setter stor begrensning på akitviteter i hverdagen. Dessverre kan Hallufix® ikke anbefales i denne fasen. Kontakt primærlegen.
 

Image

Kr. 599,-

Kjøp Gå til handlekurv ()