Fri frakt på bestillinger over kr. 1.000,- Frakt kr 129,- pr. bestilling. Fraktfri retur.

Gå til Blatchford Norge

 

Akillessenetendinitt/ tendinose

Dersom man overser symptomer på akutt tendinitt i akillessenen kan det etter hvert oppstå kroniske, degenerative forandringer (tendinose) i senen. Overpronasjon er en viktig årsak til kroniske smerter i akillessenen. Foten svikter innover etter hælisettet og medfører en vinkling av akillessenen som gir mye belastning på de mediale fibrene. Ytre faktorer som mye løping på hardt underlag, kaldt klima og dårlig tilpassede sko kan være medvirkende årsaker til utvikling av kronisk akillesstendinose.

Smertestadiene kan deles inn i 4. 1: Smerte etter aktivitet, forsvinner etter en tids hvile. 2: Smerte under aktivitet, men begrenser ikke aktiviteten. 3: Smerte under aktivitet som gjør at man blir hemmet i aktiviteten. 4: Kroniske smerter som vedvarer i hvile, i tillegg til morgenstivhet.

Forslag til tiltak:
• Avlastning, tøyninger av leggmuskulaturen, alternativ trening, eksentrisk trening av leggmuskulaturen, betennelsesdempende medikamenter (NSAID). Spør fysioterapeut/ lege om råd.
• Korrigering av feilstillinger/ overpronasjon ved å bruke innleggsåle (Powerstep, Spesialtilpassede innleggsåler)
• Avlaste akillessenen ved å bruke støtdempende hæloppbygg i skoen, evt kombinert med korrigerende såle
• Dersom det ikke er mye feilstilling/ overpronasjon, kan man forsøke en løpesko med forsterking i lengdebuen istedet for korrigerende innleggssåle.